^Vissza
logo
  
  
  
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Get Adobe Flash player

Látogatóink

Ma55
Tegnap95
A héten505
Múlt héten1401
Összesen582862

2018. augusztus 18. szombat

Aktuális olvasóink

Vendég : 5 vendég jelen

Igazgató: Hamzáné Szita Ilona
Igazgatóhelyettesek: Ladányiné Czihi Anikó, Hajzer Éva

Intézményünket 1914-ben alapították. Megyer és Káposztásmegyer határán, 2 kerttel övezett 3 szintes épületben várja a gyermekeket.

Iskolánk körzetébe a családi házas övezet és a két újonnan épült lakópark tartozik.

Az iskola több buszjárattal is jól megközelíthető: A 30-as, 30-as A, 230-as, 96-os 122-es, 147-es, vagy 196-os busz Megyeri út / Fóti út megállójánál található.

Iskolánkról az alábbiakat lehet röviden elmondani:

  • Szakmailag jól képzett, lelkes tantestület.
  • Informatika tagozat bevezetése /1994/.
  • Mindennapos testnevelés bevezetése /1990/
  • Családias légkör.
  • Barátságos környezet.

Kiemelt feladataink:

Helyi pedagógiai programunkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy mind a gyerekek, mind a szülők, mind a pedagógusok elvárásainak megfeleljen.

Törekszünk a magas színvonalú oktatásra, a szilárd alapműveltség átadására, az alapkészségek: olvasás, írás, számolás és a tanulás módszereinek biztos elsajátíttatására.

Az informatika és az idegen nyelv oktatását kiemelten kezeljük.

Gondoskodunk a különböző képességű, illetve eltérő ütemben fejlődő tanulók fejlesztéséről.

Támaszkodunk a család, az óvodai nevelés eredményeire, célunk ezek zökkenőmentes folytatása.

Családias, biztonságos, védett környezetben várjuk leendő tanulóinkat.

Fontos feladatunknak tartjuk, hogy diákjaink bejussanak az általuk kiválasztott iskolába. A visszajelzések alapján tanulóink jól megállják a helyüket a középiskolában.

Képzési specialitásaink

Fontosnak tartjuk az egészségmegőrzést. Az első négy évfolyamom 1990-ben bevezettük a mindennapos testnevelést. Ennek keretén belül tartásjavító tornát, valamint népi gyermekjátékot is tanítunk a tantervi követelményen túl. Felső tagozatosaink több sportágban a hét minden napján részt vehetnek a Városi sport iskola intézményünkben szervezett foglalkozásain.

Iskolánkban meghatározó szerepe van az informatika tagozatnak, amely harmadik osztálytól indul bontott csoportban. A képzést három kabinet segíti. Minden osztályból 12 tanuló kerülhet be a tagozatra, ahol emelt óraszámban felhasználói ismereteket szerezhetnek. A nyolcadik osztály befejezésekor belső vizsgát tesznek, amelyről tanúsítványt kapnak. Tagozatos tanulóink a 8. tanév végén ECDL vizsgát tehetnek.

Tanulóink a hatodik osztály befejezésekor történelemből, hetedikben matematikából, és nyolcadik osztályban magyarból, az alapkészségek elsajátítását bizonyítandó, belső vizsgát tesznek.

Végzős növendékeink az iskola szervezésében angol nyelvből PITMAN nyelvvizsgát tehetnek.

Iskolánk életéről

Intézményünkre jellemző a nyugodt, fegyelmezett, családias légkör. Osztályaink 25 fős átlaglétszámmal működnek. Az épület tágas, világos, a tantermek barátságosak. A játszósarkok és a kedves dekorációk az iskola és az óvoda közti átmenetet igyekeznek zökkenőmentessé tenni. Tizennyolc tanterem, két műhely, egy tornaterem (öltözővel, zuhanyzóval), három informatika labor ad lehetőséget pedagógusnak, tanulónak a színvonalas munkára. Több tanteremben egy-egy számítógép elhelyezésével lehetővé vált, hogy a tanulók a tanórákon és a napköziben is használhassák a gépeket, lehetőséget adva ezzel a differenciált képességfejlesztésre, illetve oktatóprogramok használatára.

Az iskolai könyvtár segít a tanulásban és a szabadidő hasznos eltöltésében.

Pedagógusaink pályázatok segítségével igyekeznek bővíteni intézményünk lehetőségeit.

A Megyer 2000 Alapítvány és a Szülői Munkaközösség nagymértékben segíti munkánkat. Véleményüket minden esetben meghallgatjuk, és igyekszünk lehetőségeinkhez mérten figyelembe venni azt.

A szülőkkel közösen szervezünk kirándulásokat, együtt veszünk részt sportprogramokon, családi napot és adventi játszóházat szervezünk. Hagyományaink szerint az osztályok karácsonyi, anyák napi műsorral várják a szülőket, akik szívesen jönnek el a farsangi mulatságra is.

Iskolánk életében meghatározó szerepet tölt be a diákönkormányzat. A képviselők minden őket érintő ügyben véleményt mondhatnak, és sok esetben övék a döntés joga is. Meghatározzák a DÖK programját, elkészítik az éves munkatervet. Működtetik az iskolarádiót, az iskolaújságot, és filmklubot is szerveznek. Alkalmanként megjelenő újságunk a „Megyerekszáj” A diákönkormányzat minden évben meghirdeti a Megyeri Versenyeket, amelyben minden osztály képviselteti magát. Ez egy egész tanéven átívelő tanulmányi és magatartás verseny.

Az elmúlt években sok tanulmányi-és sportversenyen vettünk részt, ahol már a legifjabbak is szép eredményekkel öregbítették hírnevünket kerületi, fővárosi és országos szinten. A kerületi Diákolimpián minden esztendőben szép eredményeket érnek el csapataink. A Csupa Izom Vidámság Torna (CSIVIT) versenyein az egész iskola részt vesz.

Az elkövetkező tanévben két első osztály indítását tervezzük, mindkettőt azonos programmal. A tanító nénik négy évig maradnak a tanítványaikkal.

Az olvasás és írás tanítása a hagyományos hangoztató, elemző, összetevő módszerrel történik. A módszer nagy hangsúlyt fektet a gyermekek szókincsének, beszédének fejlesztésére. Kiválóan megalapozza a nyelvtan és a helyesírás tanulását.

A tanulók egyéni ütemben való haladását differenciált képességfejlesztés sok gyakorlóanyag biztosítja.

Különös gondot fordítunk a tehetséggondozásra, illetve felzárkóztatásra. Tanulóink fejlődését logopédus pszichológus és gyermekorvos kíséri figyelemmel. Napi munkánkat gyermekvédelmi felelős és védőnő is segíti.

Az alsó tagozaton minden osztály a saját termében tölti az egész napot. Minden tanulónknak lehetőséget biztosítunk az intézményben történő étkezéshez.

A tanulók sportfoglalkozásait lehetőségünk van több helyszínen tartani. Tornateremben, sportudvaron, uszodában, illetve jégpályán szervezünk sportprogramokat. A tanulók és szüleik igénye szerint szervezünk tánc, aerobik és kungfu foglalkozásokat is. A szabadidőben múzeumba, Állatkertbe, bábszínházba, színházba, moziba járunk. Megfelelő számú jelentkező esetén a zeneiskola szervez tanulóinknak hangszeres- és szolfézsoktatást. Kézműves foglalkozást is kínálunk, ahol kerámiakemence és fazekaskorong áll a résztvevők rendelkezésére.

Tantestületünk alapvető céljának a színvonalas oktatás megteremtését tekinti az ismeretek közvetítésével, a személyiség fejlesztésével.

Fontosnak tartjuk minden diákunkban kialakítani egymás tiszteletben tartását, elfogadását. Célunk: kreatív, önálló életvitelre képes, sikeres emberek nevelése.

Amennyiben bemutatkozásunk megnyerte tetszését, várjuk jelentkezésüket.

Az érdeklődő szülők és gyermekeik nyílt tanítási napon nyerhetnek betekintést iskolánk életébe.

Minden leendő első osztályos tanulót és szüleit szeretettel várja a Megyeri Úti Általános Iskola tantestülete és minden tanulója!

Minden felmerülő kérdésben szívesen állunk rendelkezésükre személyesen, illetve telefonon: a 233-2370, 230-3071-es telefonszámon. Iskolánk honlapja folyamatos tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek.

Határtalanul

 

Copyright © 2013. Megyeri Úti Általános Iskola Rights Reserved.