^Vissza
logo
  
  
  
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Get Adobe Flash player

Látogatóink

Ma51
Tegnap57
A héten506
Múlt héten1959
Összesen571077

2018. március 17. szombat

Aktuális olvasóink

Vendég : 13 vendég jelen

Videótárunkban az előző évek előadásairól is találhat videó részleteket.

Ébredő tavasz, avagy közös drámajáték a Megyeriben

 

A Megyeri Úti Általános Iskola SZÍNJÁTSZÓ SZAKKÖRE 2017-ben bemutatja az ANASZTÁZIA című zenés színdarabot

      Tizenkilenc éve működik színjátszó szakkörünk. Minden évben más-más színdarab kerül feldolgozásra, majd májusban, Májusi Móka címmel az Újpesti Ifjúsági Ház színpadán be is mutatjuk az egész éves munka gyümölcsét. A darabválogatás szempontja mindig az, hogy a gyermekek (elsőstől nyolcadikosig mindenki) számára ismert, kedvelt, képzeletvilágukhoz közeli történet legyen. A színdarabok szövegkönyvét és a zenei betéteket is mi ketten válogatjuk, sokszor átírjuk, aktualizáljuk a gyermekek igényeinek, kérésének megfelelően. Egész tanéven át tartó, és összes korosztályt megmozgató események ezek az előadások és próbáik. A 20-25 (harmadikostól nyolcadikosig) szöveges „diákszínész” szereplőn kívül minden korosztály zenés táncbetétekkel, közösen vagy szülőkkel együtt elkészített jelmezekkel, díszletekkel, kellékekkel veszi ki a részét a „MÓKÁBÓL”. A meghívókat és plakátokat is iskolánk tanulói, tanárai tervezik. A próbáknak, előadásoknak közösségformáló ereje van iskolánk életében: folyosón, szünetekben beszédtémát ad, kicsik és nagyok között barátságokat és szerelmeket épít, közös élményeket nyújt. Mindenki büszke arra, hogy részese lehet egy-egy produkciónak. Az előadásokon 100-nál több gyermek népesíti be végül a színpadot, és ott vannak a háttérben SEGÍTŐK is, akik nélkül az előadások nem jöhetnének létre: táncokat betanító lelkes kollégák, sminkesek, kísérők, díszletezők, fotósok és videós, belépőket és plakátokat tervezők és nyomtatók és a jelmezeket elkészítő szülők.

2014 óta (idén is így lesz) a szokásos Májusi Móka előadásokon kívül az Újpesti Önkormányzat felkérésére tartottunk egy-egy plusz jótékonysági előadást is az Újpesti Cseriti szervezésében a kerületi iskolás és óvodás gyerekeknek.

(http://www.ujpest.hu/hir/7408/Gyerekektol_gyerekeknek)

Ebben a tanévben a történelmi témájú zenés ANASZTÁZIA című darabunkat újítjuk fel. A történet főszereplője az ifjú hercegnő, Anasztázia. Történetünk két fontos helyszínen játszódik: Oroszországában és Franciaországában. Izgalmas kalandok, mókás párbeszédek, fülbemászó dallamok és táncok segítségével elevenedik meg Anasztázia, az elveszett orosz hercegnő története. Az árvaházban nevelkedő Ánya múltjából mindössze egy medál maradt, amelyen a felirat: „Találkozzunk Párizsban!“. A különc lány egy szép napon megszökik az intézetből, és meg sem áll egészen Szentpétervárig. Ott találkozik a jóképű fiatal szélhámossal, Dimitrijjel, aki éppen Anasztázia hasonmását keresi (busás pénzjutalom reményével) és Párizsba szeretné vinni az orosz anyacárnőhöz. Együtt indulnak, hogy feltárják a lány múltját és megalapozzák a fiú jövőjét. Útjuk azonban nem zökkenőmentes: meg kell küzdeniük az elvetemült Raszputyinnal, és segítőivel is. Vajon valóban Ánya az igazi Anasztázia hercegnő, azt mindenki megtudja, aki május 31-én megnézi előadásunkat.

Főszereplők névsora:

 1. Kovács Kadosa Gábor 2.b
 2. Bobák Mirabella 3.b
 3. Vlajk Szofi 3.b
 4. Máté András 3.b
 5. Fuglovics Armand 3.b
 6. Sinka Zsuzsanna 4.b
 7. Balassa Botond 4.b
 8. Zobolyák Milán 4.b
 9. Cene Emma 4.b
 10. Fölker Sára 4.c
 11. Pintér Péter 4.c
 12. Mező Boglárka 5.a
 13. Mónus Benjámin 5.a
 14. Fáry Réka 5.b
 15. Kovács Tünde 6.b
 16. Kulcsár Krisztián 7.b
 17. Deák Csongor 8.a
 18. Grünfeld Imre 8.b
 19. Illés Alexander 8.b

Próbák és az előadások időpontjai az Ifjúsági Házban:

 1. április 25. B-hét kedd fél 3-tól fél 4-ig
 2. május 9. B-hét kedd fél 3-tól fél 4-ig.
 3. május 23. B-hét kedd 14-től 16-ig tart a próba technikus is és táncosok is lesznek!
 4. május 30. A-hét kedd 14-től 16 óráig FŐPRÓBA jelmezben táncosokkal!!!
 5. AZ ELŐADÁSOK május 31-én, szerdán (aznap már reggel 10-től még próba)
 • CSERITIS előadás 13 ÓRÁTÓL,
 • Májusi Móka előadás a SZÜLŐKNEK 16 ÓRA 30-tól.

 

Budapest, 2017. március 6.                          Makráné Várjon Katalin és Paálné Raj Andrea 

                                                                                       szervező - rendezők                

 

Határtalanul

 

Copyright © 2013. Megyeri Úti Általános Iskola Rights Reserved.